BENVINGUTS AL TERRITORI NAGA!

Imatge

Benvingut/da al Territori Naga! Per qui no em conegui, em dic Jordi Pla, sóc coautor de la “Guia cultural i turística de Laos”, auto-editada el desembre del 2010, i des de mitjan 2010 treballo com a guia en viatges al sud i el sud-est asiàtic, principalment a Laos. La meva dèria per la regió va començar amb un viatge a l’Índia als vint anys, l’any 1997, i tres anys més tard vaig trepitjar per primer cop el sud-est asiàtic, en un viatge amb el meu amic Albert que ens va dur a recórrer Tailàndia, Vietnam i Cambodja. Tot i que Laos també entrava en els nostres plans, l’havíem deixat pel final, i la falta de temps (i, perquè negar-ho, les ganes de passar uns dies sense fotre brot en una illa tailandesa), van fer que quedés pendent fins a una altra ocasió.

I aquesta ocasió va treure el cap l’any 2005, quan el meu amic Ferran i jo, que tot just feia unes setmanes que ens havíem conegut treballant a la llibreria Altaïr, vam decidir (amb una lleugeresa que encara ens sorprèn a dia d’avui) que escriuríem una guia de Laos. Per què Laos, si cap dels dos no hi havia estat mai abans? Bé, i per què no? Els dos teníem ganes de fer un gran viatge, i jo tenia molta tirada pel sud-est asiàtic (i uns anys enrere m’havia quedat amb les ganes de conèixer el país). D’altra banda, el fet de ser un lloc força desconegut el feia encara més interessant, i era un dels únics països de la regió sobre el qual no existia cap guia de viatge traduïda al castellà (i al català no cal ni dir-ho!). Després d’un any documentant-nos sobre el país i suant per aprendre les bases de l’idioma laosià amb l’ajuda d’un llibre i tres cds, a l’octubre del 2006 vam emprendre el nostre primer viatge a Laos. Durant sis mesos vam recórrer cadascuna de les seves províncies, fent servir exclusivament transports públics locals, i aviat vam començar a sospitar que, per molt temps que hi passéssim, aquell país no ens deixaria mai de sorprendre. A aquell primer viatge a Laos el va seguir un segon viatge un any més tard, i la redacció de la guia va anar avançant durant tot aquell temps fins a la seva publicació el desembre del 2010. A l’estiu d’aquell mateix any vaig començar a treballar de guia en viatges al sud i el sud-est asiàtic durant les temporades d’estiu i tardor, i aquest fet m’ha permès seguir viatjant per la regió cada any des d’aleshores, aprofitant els mesos en què no surt feina per seguir descobrint pel meu compte nous racons del sud-est asiàtic.

El cas és que, després de tots aquests anys viatjant per la regió, s’han acumulat moltes anècdotes i reflexions als meus diaris de viatge, que ara tinc ganes de compartir amb qui hi estigui interessat. Per aquest motiu avui començo aquest bloc, amb el propòsit de publicar-hi quelcom cada setmana, tocant temes diversos però sempre estretament relacionats amb el sud-est asiàtic. Encara que només he viatjat pels països del sud-est asiàtic continental, no deixo fora del bloc els països del sud-est asiàtic marítim, on espero poder viatjar ben aviat. En aquest bloc no només explicaré les meves batalletes per la regió, sinó que també hi publicaré fotografies, informació pràctica que pugui ser útil per a qui viatgi cap a aquelles terres, temes d’actualitat del sud-est asiàtic que no solen arribar als nostres mitjans de comunicació, enllaços a altres llocs d’internet, receptes de cuina i, en definitiva, el que sigui que em passi pel cap. A totes les publicacions hi haurà l’opció de deixar-hi comentaris, i qui vulgui que cada cop que hi hagi una nova publicació li arribi directament al seu e-mail només ha d’escriure la seva adreça allà on hi diu “Segueix el bloc via e-mail”, a baix de tot de la pàgina. Bé, el bloc queda inaugurat, i d’aquí uns pocs dies començaré per explicar-hi què són els “naga” que li donen nom. Fins ben aviat.

(publicat originalment l’11 de febrer del 2013)

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s