SONS LAOSIANS

khèn lao
I avui, una mica de música laosiana! El khèn és l’instrument musical de Laos per excel·lència , i es troba tan lligat a la identitat tradicional dels lao que una famosa dita defineix aquest poble com aquells que habiten en cases sobre palafits, mengen arròs glutinós amb salsa de peix fermentat i toquen el khèn. I encara que el costum de tocar el khèn sigui dels tres trets el que es manté en menor grau, el seu ús persisteix en les àrees rurals i segueix sent un potent símbol de la cultura lao.
Khèn Laosoung
El Khen és la versió laosiana d’altres instruments molt similars que s’han fabricat al sud-est asiàtic des de l’edat de bronze. Es tracta d’un instrument musical de vent fet amb diverses canyes de bambú unides, amb una longitud variable en funció del so desitjat. Els tubs de bambú tenen petits forats al costat, de manera que mentre es bufa per la llengüeta els sons canvien cada cop que els dits del músic bloquegen o alliberen els diferents forats.
Aquí us deixo un enllaç a una cançó tradicional lao (lam), on un pobre laosià malalt d’amor respon a la seva estimada, que li acaba de demanar que abandoni la seva dona i s’en vagi amb ella, al seu torn també casada amb un altre. Un drama, vaja, malgrat el ritme i el to més aviat festiu de la música. De fons, un khèn.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s