LAOS: PER QUÈ ÉS UN LLOC TAN ESPECIAL I PER QUÈ ÉS UNA BONA IDEA ANAR-HI ARA

Laos és un país en gran mesura desconegut i envoltat d’un cert halo de misteri, allunyat del circuit turístic convencional. No va ser fins l’any 1989 quan el país es va obrir al turisme internacional, i des de llavors aquest ha anat augmentant de forma lenta però regular, fins arribar al moment actual en què es dóna una situació única i molt apreciada per la majoria de viatgers: ja existeixen a Laos unes infraestructures turístiques que permeten al viatger gaudir d’uns bons serveis i comoditats, i al mateix temps el turisme està molt i molt lluny de la massificació de les destinacions més populars de la regió, com Tailàndia o el Vietnam.

Hi ha moltes raons que fan de Laos una de les destinacions més especials del sud-est asiàtic. El poble laosià és un dels més acollidors i pacífics del món, un poble que valora sobretot el bon humor, l’harmonia i un ritme de vida pausat. Les seves tradicions estan fortament marcades pel budisme del vessant theravada, al mateix temps que les pràctiques i creences animistes es mantenen vives des de temps ancestrals. Els espectaculars paisatges muntanyosos del país estan puntejats per poblets tradicionals on viuen més de mig centenar de diferents grups ètnics, cadascun d’ ells amb la seva pròpia cultura, creences i idioma. Nombrosos rius de cabal variable solquen el territori del país, i entre ells destaca el majestuós Mekong, que travessa el nord-oest del país i més endavant defineix la frontera natural que delimita els països de Laos i Tailàndia. A l’extrem sud del país, el riu Mekong s’eixampla enormement per donar lloc a la regió coneguda com les 4.000 illes, on es troben dues zones d’espectaculars cascades sobre el mateix riu, i on viuen alguns dels últims exemplars dels dofins Irrawaddy. De l’atractiu natural de Laos cal destacar-ne també les seves espectaculars i nombroses formacions calcàries de formes inversemblants, i les nombroses cascades que es troben especialment a l’altiplà de Bolaven, al sud del país. Poble amant de les celebracions, cada mes del calendari lunar laosià compta almenys amb una festivitat destacada, la celebració de la qual sovint s’allarga durant diversos dies, i en ella l’observança dels ritus budistes s’harmonitza sempre amb àpats comunitaris on no poden faltar el licor d’arròs i la ” Beer Lao “. Laos compta amb dos espais declarats “Patrimoni de la Humanitat” per la UNESCO: el centre històric de la bonica ciutat de Luang Prabang, per a molts la més bonica de tot el sud-est asiàtic, i les ruïnes khmers de Jampassak, precursores del conjunt de temples d’Angkor, a Cambodja.

Tot i que Laos s’ha anat popularitzant com a destinació turística durant els últims anys, l’impacte del turisme és encara molt baix en comparació amb la gran majoria de països de la regió, i això permet a dia d’avui que els viatgers puguin viure una experiència única i autèntica que els acosti a la vida tradicional del sud-est asiàtic. Però encara que una gran part del país es manté relativament inalterada i aliena al canvi, les principals ciutats del país al llarg de la vall del Mekong (i molt especialment la capital del país, Vientiane) estan experimentant grans transformacions any rere any, de manera que és molt recomanable visitar Laos ara, quan encara conserva el seu ritme de vida tradicional, possiblement el més pausat de tot el sud-est asiàtic.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s