VIATGE A LAOS, ESPECIAL FESTIVALS

LAOS, NORD DE LAOS I FESTIVALS (14 DIES) OCT-NOV

Un viatge de 14 dies en què viurem dos dels més impressionants festivals del sud-est asiàtic: el Festival del That Luang, a la capital laosiana, amb una espectacular processó fins al monument més sagrat del país i un lliurament multitudinari d’ofrenes als monjos, i el famós Festival del Loi Krathong, a la ciutat tailandesa de Chiang Mai, durant el qual el cel nocturn s’inunda amb milers de llanternes voladores. Abans d’això, recorrerem el nord de Laos de la mà d’un expert apassionat pel país que, al costat d’un guia local, guiarà personalment aquest viatge. Una experiència que busca endinsar-se en Laos i la seva cultura més enllà de la superfície. Visitarem la bonica ciutat de Luang Prabang (Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO), els seus entorns i els impressionants paisatges muntanyosos del nord del país. Coneixerem alguns dels nombrosos grups ètnics minoritaris que habiten a Laos, i passarem 24 hores en un poblat mai abans visitat pel turisme, una oportunitat única per apropar-nos a la vida rural tradicional del sud-est asiàtic.

xmapa festivals cat

28 d’Octubre (dia 1) BARCELONA – BANGKOK (vol)

.

29 d’Octubre (dia 2) BANGKOK – LUANG PRABANG

● ARRIBADA: Arribada a Luang Prabang al voltant de migdia, dinar a la ciutat i passeig d’orientació pel centre històric.

(Nit en hotel de Luang Prabang)

 

30 d’Octubre (dia 3) LUANG PRABANG (E)

● VISITA DE LA CIUTAT: no serà una simple successió de visites a punts d’interès, sinó que a través d’ella coneixerem la rica història d’aquesta ciutat, epicentre històric de l’actual Laos, la seva cultura i la seva manera de viure. Visita del mercat del matí, i visita dels principals monestirs de la ciutat: el Vat Siang Thong (considerat per molts el temple més bonic de tot el país), el Vat Mai (epicentre del clergat budista de Laos), i el Vat Visun (que conté una enorme estatua de Buda i una curiosa estupa en forma de síndria, el That Mak Mo). Visita del Museu Nacional (residència de l’últim rei de Luang Prabang), i parada al local d’una organització que promou l’alfabetització dels infants, on comprarem llibres escolars per fer-ne donació al poblat on dormirem 2 dies més tard. Ascens del turó Phu Si, situat al bell mig del centre històric, i des del qual, si el clima ho permet, gaudirem d’unes esplèndides vistes dels entorns de la ciutat.

(Nit en hotel de Luang Prabang)

2

31 d’Octubre (dia 4) TAD SAE (E,D)

● BICICLETA, CAMPAMENT D’ELEFANTS, CAMINADA FINS A UN BONIC POBLET DE L’ÈTNIA KHMU, I CASCADA DE TAD SAE: anirem en bicicleta (o en transport local qui així ho vulgui) fins a un campament d’elefants rescatats del treball agrícola. Allà, després que un mahout ens faci una explicació bàsica del maneig de l’animal, farem un passeig en elefant fins al riu Nam Khan, on podem banyar-nos amb els animals. Després de dinar, agafarem una barqueta per creuar el riu i emprendrem una caminada d’una hora fins a un bonic poblet habitat per l’ètnia Khmu, on veurem com viu aquest grup majoritari a la regió. A través d’un sender diferent caminarem fins a la cascada de Tad Sae, on tindrem temps lliure per visitar el lloc i banyar-nos, i en acabat tornem cap a la ciutat, parant pel camí a veure la tomba d’Henri Mouhot, l’explorador francès que va obrir les portes de Laos al colonialisme francès i va redescobrir les mítiques runes d’Angkor.

(Nit en hotel de Luang Prabang)

11

1 de Novembre (dia 5) POBLE RURAL (E, D, S)

● DESCOBRINT EL LAOS RURAL: Després d’esmorzar, trasllat d’una hora fins al punt d’inici de la nostra caminada, aturant-nos breument per veure les vistes de les muntanyes de la regió al mirador de Kiu Muang. Caminarem durant unes tres hores per un sender de muntanya fins a un poble remot enmig de muntanyes, habitat per les ètnies Hmong i Khmu, on passarem la resta del dia col·laborant amb la població local en les seves activitats diàries. Es tracta d’un poblat tradicional sense electricitat, i és una oportunitat única per veure de prop com és el dia a dia de les comunitats rurals de Laos. Podem aprendre, veure i participar en el procés de cultiu de l’arròs, el blat, verdures, fruiters o hortalisses, farem donació de roba o material escolar a l’escola local, on qui vulgui podrà col·laborar en una lliçó d’anglès, podem intentar aprendre l’artesania de teixir bambú (per la cual els khmu tenen un gran renom), o unir-nos als joves locals en un joc de futbol o de katò (joc tradicional del sud-est asiàtic semblant al voleibol on no es poden fer servir mans ni braços), etc. A la tarda, cuinarem el sopar conjuntament amb les dones locals.

(Nit en una casa local)

12

2 de Novembre (dia 6) LUANG PRABANG (E)

● DIA LLIURE: Esmorzar al poble, i caminada d’una hora per camí de terra, passant per plantacions de teca i de cautxú, fins a la carretera on ens espera el transport que ens durà fins a l’hotel de Luang Prabang. Temps lliure per a la resta del dia. Luang Prabang és una ciutat que ofereix moltíssimes possibilitats: perdre’s pels tranquils carrers del seu centre històric, relaxar-se en alguna terrassa a la vora del riu Mekong, xerrar amb els novicis que habiten en els nombrosos temples de la ciutat, fer un curs d’introducció a la cuina tradicional laosiana en algun dels millors restaurants de la ciutat, escoltar els càntics dels monjos al capvespre, visitar el mercat nocturn d’artesania, rebre un massatge amb la tècnica autòctona tradicional, etc. Qualsevol cosa que us vingui de gust, el vostre guia us aconsellarà i orientarà en la vostra elecció.

(Nit en hotel de Luang Prabang)

13

3 de Novembre (dia 7) LUANG PRABANG – VANG VIENG (E)

● RUTA ESCÈNICA: estarem la major part del dia a la carretera, però el trajecte val molt la pena, doncs passa pel costat d’alguns dels paratges més espectaculars de tot el país, on destaquen les formacions calcàries amb formes inversemblants. Parada per dinar en un mirador amb vistes sobre un paisatge corprenedor. Al llarg del camí ens aturarem breument per gaudir del paisatge i visitar alguns dels mercats locals més interessants que es troben al llarg del camí. A mitja tarda arribarem a Vang Vieng; el millor del poblet és sens dubte la seva ubicació al costat del riu Nam Sòng, vorejat per una fila de muntanyes calcàries. Tindrem les últimes hores del dia per gaudir d’aquestes vistes privilegiades.

(Nit en hotel de Vang Vieng)

14

4 de Novembre (dia 8) VANG VIENG – VIENTIANE (E)

FESTIVAL DEL THAT LUANG:Només 4 hores de carretera separen el poble de Vang Vieng i Vientiane. Pararem breument per veure algun interessant mercat de carretera. Avui és el primer dels tres principals dies de celebració del festival del That Luang, el festival budista més important del calendari anual de Laos. Els actes d’avui no tenen com a centre la gran estupa del That Luang, sinó el monestir Vat Si Meuang, on es creu que resideix l’esperit guardià tutelar de la ciutat. A partir d’última hora del vespre, una multitud convergeix al monestir, formada per famílies o grups d’amics, transportant ofrenes en forma de «castells» fets amb bambú i paper, ornamentats amb flors i bitllets. Totes les persones porten una espelma encesa a la mà, i després de donar tres voltes al voltant de la principal estàtua de Buda i del pilar fundacional de la ciutat, van a la sala d’oració perquè els monjos beneeixin les seves ofrenes, amb càntics i el ritual tradicional del «basi». Un bonic espectacle de color, llum i moviment.

(Nit en hotel de Vientiane)

15

5 de Novembre (dia 9) VIENTIANE (E)

VISITA DE LA CIUTAT: combinarem la visita de la ciutat amb la celebració del festival del That Luang. Visita dels principals temples de la ciutat: el Vat Si Meuang (el temple més actiu de la ciutat), el Vat Sisaket (l’únic temple que es conserva en la seva forma original), el Vat Hò Phra Kèo (el temple-museu de l’antic Palau Reial de la capital) i l’estupa del That Luang (el principal monument de Laos, on es creu que resideix l’esperit del país). Pujarem a dalt del Patusai, l’arc de triomf de la ciutat, per veure una bona vista de la capital des de les alçades. Visita del museu de la COPE, un petit museu interactiu, amè i molt interessant, que ens permetrà conèixer l’impacte que les municions de guerra no detonades segueixen tenint sobre les zones rurals del país 40 anys després de la fi de la guerra.

FESTIVAL DEL THAT LUANG: Avui i demà són els dies forts de la celebració del festival del That Luang, el festival budista més important del calendari anual de Laos. A la tarda, una multitud es reuneix a Lane Xang, la principal avinguda de la capital, i avança en processó portant ofrenes de flors fins a la gran estupa daurada del That Luang, el monument religiós més important del país. Encapçalant la processó hi ha un grup de monjos budistes, seguits d’un grup de noies vestides amb la roba tradicional dels principals grups ètnics del país que avancen al ritme d’una orquestra laosiana. Un cop al That Luang, es donen tres voltes al voltant del monument i es fan ofrenes als seus altars. Però més enllà de la devoció religiosa també hi ha temps per a la diversió mundana: l’exterior del That Luang es converteix durant tots aquests dies en una gran fira, amb botigues, llocs de menjar i atraccions de fira.

(Nit en hotel de Vientiane)

16

6 de Novembre (dia 10) VIENTIANE – CHIANG MAI (E)

FESTIVAL DEL THAT LUANG: avui és l’últim dia de la celebració i caldrà matinar, perquè l’acte central del Festival del That Luang comença molt aviat al matí. La població va arribant al recinte de la gran estupa daurada del That Luang, vestida amb les seves millors robes i portant bols plens d’ofrenes, i va agafant posicions seient a terra, fins que l’espai queda completament ple. Més tard, es fa el lliurament d’ofrenes als centenars o milers de monjos, monges i novicis que s’han traslladat a la capital des de tots els racons del país amb motiu de la celebració.

Cap al migdia prendrem un avió a l’aeroport internacional de Wattay fins a Chiang Mai, on arribarem a primera hora de la tarda.

FESTIVAL DEL LÒI KRATHONG: a última hora de la tarda comencen els actes centrals de la celebració del Lòi Krathong, la més bonica de totes les celebracions del calendari tailandès, i és precisament a Chiang Mai on aquesta és més espectacular. Els carrers s’omplen de gent, i hi ha un seguit d’actes: hi ha processons amb actors i actrius vestits de personatges mitològics, se celebra un concurs de bellesa on s’escull la miss Loi Krathong, els carrers són plens de parades de menjar, etc. Però l’espectacle més destacat té lloc simultàniament al cel i a l’aigua: la multitud que participa en la festa encén espelmes dins de grans llanternes de paper, que amb l’escalfor s’enlairen fins al cel, que queda il·luminat per centenars i centenars de llanternes voladores. Al mateix temps, la multitud camina fins al riu Mae Ping duent petites barques fetes amb fulla de bananer i amb una espelma encesa, i les deixen sobre el riu perquè surin sobre les seves aigües.

(Nit en hotel de Chiang Mai)

17

7 de Novembre (dia 11) CHIANG MAI (E, D)

● VISITA DE LA CIUTAT: visitarem el més destacat de la ciutat de Chiang Mai i els seus entorns. Visita de Doi Suthep, al cim d’un turó al costat de Chiang Mai, amb un preciós temple que ofereix a més a més magnífiques vistes sobre tota la ciutat. Visita del centre històric, envoltat per un fossat i les restes de les antigues portes d’accés a la ciutat, i visita dels dos temples més importants: el Wat Pra Singh i el Wat Chedi Luang, un impressionant monestir on a més a més podrem parlar amb els novicis locals i preguntar-los tot allò que vulguem saber sobre la vida monacal a Tailàndia.

FESTIVAL DEL LOI KRATHONG: tot i que el festival del Loi Krathong dura un sol dia en la major part de les poblacions tailandeses, tenim la sort que a Chiang Mai la celebració és més llarga, de manera que avui a partir de mitja tarda continuen les activitats festives, i a partir del vespre el cel es torna a omplir de Khom Loi, llanternes voladores de paper, creant un espectacle inoblidable.

(Nit en hotel de Chiang Mai)

18

8 de Novembre (dia 12) CHIANG MAI (E)

● DIA LLIURE I MERCAT NOCTURN: Dia lliure: cadascú podrà aprofitar-lo com vulgui, però convé saber que Chiang Mai és el lloc ideal per fer-hi un curs d’introducció a la cuina tailandesa o al massatge tailandès. Cada dissabte al vespre s’instal · la a carrer Wu Lai un enorme mercat nocturn, just al sud del centre històric. Els carrers s’omplen de gent que recorre les parades de tot tipus de productes i artesania, i nombroses parades de menjar. A la nit, sopar de comiat a la principal àrea de lleure de la ciutat, el mercat nocturn al costat del riu Mae Ping.

(Nit en hotel de Chiang Mai)

.

9 de Novembre (dia 13) CHIANG MAI – BKK – BARCELONA (E)

.

10 de Novembre (dia 14) ARRIBADA

.

DATES: 28 Octubre – 10 Novembre (14 dies)

.

PREU

2.067 € : preu per viatger, en grup de 12 (no inclou els vols internacionals BCN-BKK-BCN)

2.148 € : preu per viatger, en grup de 10 (no inclou els vols internacionals BCN-BKK-BCN)

2.204 € : preu per viatger, en grup de 8 (no inclou els vols internacionals BCN-BKK-BCN)

406 €: suplement habitació individual

.

EL PREU INCLOU

-Vols interns
Règim d’allotjament en habitació doble (compartida) i esmorzar, i àpats especificats en l’itinerari (E = esmorzar, D = dinar, S = sopar)
-Transport privat
-Guia-coordinador del viatge (Jordi Pla)
-Guia local acompanyant
-Entrades als llocs a visitar segons l’itinerari
-Taxa domèstica del govern i recàrrecs del servei
-Assegurança de viatge i de cancel·lació
.

EL PREU NO INCLOU

-Vols internacionals
-Visat d’entrada ( 35 US $ , tramitació a l’arribada )
-Menjars i begudes no especificades en itinerari
-Propines

.

HOTELS

LUANG PRABANG: Sala Prabang

PUEBLO RURAL:       Casa local

VANG VIENG:             Elephant Crossing Hotel (standard)

VIENTIANE:                 Best Western Hotel (deluxe)

CHIANG MAI:            Banthai Village (superior)

Encara que es farà tot el possible perquè no sigui així, hi ha la possibilitat que algun dels allotjaments esmentats hagi de ser canviat per un altre, sempre de qualitat equivalent.

-Per a la realització del viatge és necessari el passaport amb una validesa de més de 6 mesos a la data de tornada del país.

-El preu del viatge pot ser revisat fins 20 dies abans de la data de sortida, a causa de imprevistos en els increments de taxes aèries, carburant, etc .

-La categoria hotelera està basada en la classificació turística local .

-Els preus inclouen assegurança vacances d’assistència i cancel·lació de viatge (la cobertura d’anul·lació serà l’import del viatge).

-Despeses de Cancel·lació: el client sempre pot cancel·lar el seu viatge. La cancel·lació dels serveis genera diversos tipus de despeses (gestió, anul·lació i penalització). La quantia d’aquestes despeses dependrà de la data en què es realitza la cancel·lació i de les condicions de les tarifes de transport aplicades, a més de les exigències econòmiques de cada proveïdor de la resta de serveis .

-Per a qualsevol consulta sobre les vacunes necessàries i altres informacions sanitàries per al viatge descrit, suggerim posar-se en contacte amb el centre de medicina tropical corresponent de cada població.

-Informacions d’interès per al viatger (situació política del país, recomanacions, vacunacions, visats, climatologia i altres) , consulteu : http://www.mae.es