NORD DE LAOS: VIATGE DE PROSPECCIÓ

LAOS, VIATGE DE 15 DIES AL NORD DE LAOS (OCTUBRE)

Un viatge de 15 dies en què recorrerem el nord de Laos. Visitarem la bonica ciutat de Luang Prabang (Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO), on viurem la celebració d’un dels festivals més bonics del calendari laosià: el Festival de la Fi de les Pluges (Bun Òk Phansa), amb processons budistes, donació d’ofrenes als monjos, llanternes voladores i carreres de barques de rem tradicionals. Recorrerem els entorns de la ciutat i els impressionants paisatges muntanyosos del nord del país, i remuntarem el riu Nam O fins a la remota província de Phongsali. Allà coneixerem la gran diversitat ètnica del país, i més concretament l’ètnia Akha, sens dubte una de les més interessants de la regió. Conviurem durant tres dies en un poblat Akha, participant en les seves activitats diàries, una oportunitat única per conèixer aquesta cultura tradicional gairebé inalterada al llarg dels segles. Seguirem cap a l’oest per conèixer la regió del Triangle d’Or de l’Opi a banda i banda de la frontera laotailandesa.

xmapa ruta nord cat

5 d’Octubre (dia 1) BARCELONA – BANGKOK

6 d’Octubre (dia 2) BANGKOK – LUANG PRABANG

● ARRIBADA I ACLIMATACIÓ: Arribada a Luang Prabang al voltant de migdia, dinar a la ciutat i trasllat fins a un resort rural situat a mitja hora, un lloc ideal envoltat de natura per a aclimatar-se després del llarg vol. Tarda de relax al resort, amb piscina i envoltat d’un hort orgànic i arbres fruiters tropicals. Qui en tingui ganes podrà fer una caminada pels entorns. Durant el sopar, explicació detallada del viatge que tenim per davant.

(Nit en bungalow als afores de Luang Prabang)

1

7 d’Octubre (dia 3) LUANG PRABANG

● VISITA DE LA CIUTAT: Visita del centre històric de Luang Prabang, declarat Patrimoni de la Humanitat per l’UNESCO. Visita del mercat del matí i dels principals monestirs de la ciutat: el Vat Siang Thong (considerat per molts el temple més bonic de tot el país), el Vat Mai (epicentre del clergat budista de Laos), i el Vat Visun (que conté una enorme estatua de Buda i una curiosa estupa en forma de síndria, el That Mak Mo). Visita del Museu Nacional (residència de l’últim rei de Luang Prabang). Ascens del turó Phu Si, situat al bell mig del centre històric, i des del qual si el temps ho permet gaudirem d’unes esplèndides vistes dels entorns de la ciutat. Per no perdre’ns el més destacat del festival Bun OK Phansa, repartirem les visites de la ciutat entre aquest dia i el següent, segons sigui més convenient.

CURSES DE BARQUES DE REM TRADICIONALS: aquest migdia, com a preàmbul de la celebració del Bun Ok Phansa, se celebren carreres de barques al riu Mekong, ocasió per a la qual es traslladen a la ciutat persones de tota la província i d’altres parts del país, per competir en les carreres i viure la festa.

(Nit en hotel de Luang Prabang)

2

8 d’Octubre (dia 4) LUANG PRABANG

Seguim amb la visita de la ciutat, i després d’això temps lliure a Luang Prabang, una ciutat que ofereix moltíssimes possibilitats: perdre’s pels tranquils carrers del seu centre històric, relaxar-se en alguna terrassa a la vora del riu Mekong, xerrar amb els novicis que habiten els nombrosos temples, fer un curs d’introducció a la cuina tradicional laosiana en algun dels millors restaurants de la ciutat, escoltar els càntics dels monjos al vespre, visitar el mercat nocturn d’artesania, rebre un massatge amb la tècnica autòctona tradicional , etc. Qualsevol cosa que us vingui de gust, el vostre guia us aconsellarà i orientarà en la vostra elecció.CELEBRACIÓ DEL BUN OK PHANSA: Avui és el dia de Bun OK Phansa pròpiament dit, el dia en què acaba el retir monacal de tres mesos, que coincideix amb el fi de l’època de pluges.

(Nit en hotel de Luang Prabang)

3

9 d’Octubre (dia 5) ÀREA DE TAD SAE

● OFRENES, ELEFANTS, PASSEIG A POBLE KHMU I CATARATA DE TAD SAE: Després d’esmorzar, trasllat fins a un campament d’elefants rescatats del treball agrícola. Allà, després que un mahout ens faci una explicació bàsica del maneig de l’animal, fem un passeig en elefant fins al riu Nam Khan, on podem banyar-nos amb els animals. Després de dinar, agafem una barqueta per creuar el riu i comencem una caminada d’una hora fins a un bonic poblet habitat per l’ètnia Khmu, on veurem com viu aquest grup majoritari a la regió. A través d’un sender diferent caminem fins a la catarata de Tad Sae, on tindrem temps lliure per visitar el lloc i banyar-nos, i en acabat tornem cap a la ciutat, parant pel camí a veure la tomba d’Henri Mouhot, l’explorador francès que va obrir les portes de Laos al colonialisme francès i va redescobrir les mítiques runes d’Angkor.

CELEBRACIÓ DEL BUN ÒK PHANSA: aquest vespre té lloc l’acte popular principal de la celebració de la fi del retir monacal de tres mesos per l’època de pluges: una processó multitudinària travessa tot el centre històric de Luang Prabang, transportant desenes de carrosses amb barques en forma de naga, les enormes serps mítiques que es creu que habiten als rius del sud-est asiàtic. En arribar al Wat Siang Thong, el principal monestir de la ciutat, la gent encén grans llanternes de paper que s’enlairen al cel fins que es perden de vista, creant un bonic espectacle. La celebració acaba més tard, quan les barques en forma de naga, guarnides amb espelmes, s’alliberen perquè naveguin sobre les aigües del riu Mekong.

(Nit en hotel de Luang Prabang)

4

10 d’Octubre (dia 6) LUANG PRABANG – NÒNG KHIAO

● NÒNG KHIAO: unes 4 hores de carretera fins al bonic poblet de Nòng Khiao, situat a banda i banda d’un pont que travessa el riu Nam U, i rodejat d’espectaculars muntanyes de pedra calcària, un paisatge màgic. A la tarda explorarem els voltants del poble i pujarem una de les muntanyes calcàries per gaudir de les esplèndides vistes que ofereix.

(Nit en un hotel bungalow de Nòng Khiao)

5

11 d’Octubre (dia 7) NÒNG KHIAO

LES 100 CASCADES: Un passeig en barca pel riu Nam U ens durà fins un petit poblet a la vora del riu, que explorarem per conèixer la seva forma de vida tradicional. Després caminarem a través de petits rierols i arrossars fins arribar a la part inferior de les «100 cascades«, una zona inexplorada fins a l’octubre de 2008. Durant les properes hores ens endinsarem a la selva resseguint el riu, entretallat per nombroses petites cascades, acompanyats en tot moment pel seu so constant. Les piscines que es formen aquí són ideals per refrescar-s’hi. Dinarem un pícnic a l’estil local, al costat de les cascades envoltades de naturalesa increïblement verda, i un sender de muntanya ens portarà de retorn fins a la vall del riu Nam U. Un cop de tornada al poble dedicarem una mica més de temps a experimentar la seva vida quotidiana abans de tornar a Nong Khiao en barca.

(Nit en un hotel bungalow de Nong Khiao)

12 d’Octubre (dia 8) NONG KHIAO MUANG KHUA

REMUNTANT EL RIU NAM U: Trajecte d’unes 5 hores amb barca remuntant el riu Nam U, un bonic riu de dimensions perfectes per gaudir de bones vistes sobre el paisatge i la vida dels habitants locals a la seva ribera. El poble de Muang Khua està situat a la confluència dels rius Nam Phak i Nam O, molt a prop de la frontera amb Vietnam. Aquesta tarda explicarem de forma detallada en què consisteix l’experiència akha que viurem durant els tres dies següents.

(Nit en un hotel de Muang Khua)

6

13-14-15 d’Octubre (dies 9-10-11) EXPERIÈNCIA AKHA

● EXPERIÈNCIA AKHA: la remota província de Phongsali, a l’extrem nord de Laos, ofereix possiblement les millors oportunitats per endinsar-se a la selva monsònica i conèixer alguns dels poblats més remots de grups ètnics minoritaris. D’entre tots els grups ètnics que habiten a Laos, els Akha són un dels que mantenen la seva forma de vida i tradicions de manera més inalterada, i són sens dubte un dels grups més interessants i singulars de la regió. Els seus poblats es troben al capdamunt de les muntanyes, les seves creences animistes marquen des de les seves activitats diàries fins a la planificació dels pobles, les dones vesteixen encara en gran mesura la singular i vistosa vestimenta tradicional (de la qual destaquen els seus barrets ricament ornamentats amb peces de plata), les seves cases tradicionals són fetes de materials del bosc, els animals domèstics i de granja passegen pel mig del poblat, etc.

7

Una caminada d’entre dues i tres hores ens durà fins al poblat Akha on viurem durant tres dies, una oportunitat única per conviure amb una de les cultures tradicionals més interessants del sud-est asiàtic. Aprendrem i col·laborarem activament amb els seus habitants en les seves activitats qüotidianes: els molt variats treballs agrícoles al camp, la recol·lecta de productes del bosc, la confecció de roba, l’el·laboració d’artesania com la cistelleria, la preparació de receptes autòctones dels Akha, celebracions locals, etc. Durant dues nits dormirem en cases locals, amb comoditats molt bàsiques.

Al tercer dia, després de dinar caminarem unes dues hores fins a la carretera, on ens estarà esperant el nostre bus que ens durà en poc més de dues hores i mitja fins a Udomsai, l’encreuament de carreteres del nord, una regió on s’evidencia una forta influència xinesa .

(Dues nits en una casa local a un poblat akha, tercera nit en hotel de Udomsai)

8

16 d’Octubre (dia 12) MÜANG LA – LUANG NAMTHA

● RECORRENT EL NORD-OEST: LA VALL DEL RIU THA: Després d’esmorzar, ascensió al bonic monestir Vat Santiphap, amb vistes panoràmiques sobre la població a mig camí. Seguirem unes 4 hores de carretera fins a Luang Namtha, la capital de província situada a la vall del riu Tha, on agafarem bicicletes i farem un passeig per la tranquil·la població i els seus entorns, vorejant camps d’arròs, travessant poblets de grups ètnics minoritaris, fins al peu de l’estupa de That Phum Puk, on arribarem pujant l’escalinata que condueix dalt d’un turonet, que ofereix vistes sobre la vall.

(Nit en un hotel de Luang Namtha)

9

17 d’Octubre (dia 13) LUANG NAMTHA – HUAI SAI – CHIANG RAI

●CREUANT A L’EXTREM NORD-ORIENTAL DE TAILÀNDIA: LA REGIÓ DEL TRIANGLE D’OR DE L’OPI: unes 4 hores d’autobús fins a Huai Sai, poblet al costat del Mekong des d’on creuem la frontera i el riu fins a Tailàndia. Recorrerem 60 kms d’aquesta zona del triangle de l’opi fins al Museu de l’Opi de Chiang Sean, i visitarem el famós Temple Blanc, a 20 minuts del nostre destí d’aquesta nit, Chiang Rai. Visita del principal temple de la ciutat, i sopar al mercat nocturn.

(Nit en un hotel de Chiang Rai)

10

18 d’Octubre (dia 14) CHIANG RAI – BKK – BARCELONA

19 d’Octubre (dia 15) ARRIBADA

.

EL PREU INCLOU

-Vols interns
-Règim d’allotjament i esmorzar
-Transport privat
-Guia-coordinador del viatge (Jordi Pla)
-Guia local acompanyant
-Entrades als llocs a visitar segons l’itinerari
-Taxa domèstica del govern i recàrrecs del servei
-Assegurança de viatge i de cancel·lació
.

EL PREU NO INCLOU

-Vols internacionals
-Visat d’entrada ( 35 US $ , tramitació a l’arribada )
-Menjars i begudes no especificades en itinerari
-Propines

.

HOTELS

LUANG PRABANG: Hillside Lifestyle Resort

LUANG PRABANG: Ramayana Boutique Hotel & Spa

NONG KHIAO: Mandala Ou Resort

MUANG KHUA: Sernnali Hotel

POBLADO AKHA: Casa local

UDOMSAI: Charming Lao Hotel

LUANG NAMTHA: The Boat Landing

CHIANG RAI: La Luna Resort

Encara que es farà tot el possible perquè no sigui així, hi ha la possibilitat que algun/s dels allotjaments esmentats hagi de ser canviat per un altre, sempre de qualitat equivalent.

-Per a la realització del viatge és necessari el passaport amb una validesa de més de 6 mesos a la data de tornada del país.

-El preu del viatge pot ser revisat fins 20 dies abans de la data de sortida, a causa de imprevistos en els increments de taxes aèries, carburant, etc.

-La categoria hotelera està basada en la classificació turística local.

-Els preus inclouen assegurança vacances d’assistència i cancel·lació de viatge (la cobertura d’anul·lació serà l’import del viatge).

-Despeses de Cancel·lació: el client sempre pot cancel·lar el seu viatge. La cancel·lació dels serveis genera diversos tipus de despeses (gestió, anul·lació i penalització). La quantia d’aquestes despeses dependrà de la data en què es realitza la cancel·lació i de les condicions de les tarifes de transport aplicades, a més de les exigències econòmiques de cada proveïdor de la resta de serveis.

-Per a qualsevol consulta sobre les vacunes necessàries i altres informacions sanitàries per al viatge descrit, suggerim posar-se en contacte amb el centre de medicina tropical corresponent de cada població.

-Informacions d’interès per al viatger (situació política del país, recomanacions, vacunacions, visats, climatologia i altres), consulteu : http://www.mae.es